Matematik
Væksthastighed
10. januar 2006 af
tobiach (Slettet)
Er der nogen, der kan hjælpe med nedenstående + evt. at forklare det lidt?
Q er kuldioxid-indholdet i atmosfæren, målt i mia. tons.
Væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet ved:
dQ/dt = -3 + 5 * 1.02^t
t er tiden målt i år efter 1984.
Spørgsmålene lyder:
1. Angiv væksthastigheden dQ/dt i år 1984 og i år 1989
2. Hvornår er væksthastigheden dobbelt så stor som i 1984.
Q er kuldioxid-indholdet i atmosfæren, målt i mia. tons.
Væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet ved:
dQ/dt = -3 + 5 * 1.02^t
t er tiden målt i år efter 1984.
Spørgsmålene lyder:
1. Angiv væksthastigheden dQ/dt i år 1984 og i år 1989
2. Hvornår er væksthastigheden dobbelt så stor som i 1984.
Svar #2
10. januar 2006 af MrJonas (Slettet)
Mit bud:
Ved 1984:
Sætter du tid efter 1984 til 0, og får så, -3 + 5 * 1,02^0
Og ved 1989 siger du 1989-1984 = 5
og så, -3 + * 1,02^5
Dobbelt så stor, så det noget med du skal ind og beregne T2 = log(2) / Log(a), og a må være 1,02, og så lægge det tal du får til de 1984
Ved 1984:
Sætter du tid efter 1984 til 0, og får så, -3 + 5 * 1,02^0
Og ved 1989 siger du 1989-1984 = 5
og så, -3 + * 1,02^5
Dobbelt så stor, så det noget med du skal ind og beregne T2 = log(2) / Log(a), og a må være 1,02, og så lægge det tal du får til de 1984
Svar #4
11. januar 2006 af tobiach (Slettet)
Jeg har lige et nyt spørgsmål!
Jeg tror det MrJonas har foreslået ved sprg. 2 er forkert.
Når man tager: -3 + 5 * 1,02^0 giver det 2.. dette er så væksthastigheden i 1984. For at finde ud af hvornår væksthastigheden er dobbelt så stor tror jeg at man løser ligningen -3 + 5 * 1,02^t = 4 og dette lægger man så til 1984
Er det ikke det korrekte?
Jeg tror det MrJonas har foreslået ved sprg. 2 er forkert.
Når man tager: -3 + 5 * 1,02^0 giver det 2.. dette er så væksthastigheden i 1984. For at finde ud af hvornår væksthastigheden er dobbelt så stor tror jeg at man løser ligningen -3 + 5 * 1,02^t = 4 og dette lægger man så til 1984
Er det ikke det korrekte?
Skriv et svar til: Væksthastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
