Matematik

Please hjælp til Mat.

27. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej alle sammen
Vil i ikke være søde og hjælpe mig med denne opgave.
Jeg kan ikke finde ud af lave den, og den skal afleveres i morgen kl.08.00. Please hjælp mig hurtigt muligt på forhånd tak

En familie af funtioner fa er givet ved

fa(x)=a^(2)-x^(2)

For enhver værdi af a>0 afgrænser grafen for fa og førsteaksen en punktmængde Ma, der har et areal.

Bestem a, så arealet af Ma er 32/3.



Svar #1
27. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Please please please help me
Jeg kan ikke finde ud af det.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2003 af Slacz Maci (Slettet)

Integrer a fra 0 til uendeligt og sæt resultatet lig 32/3 - eller fa. (fa(x) er funktionen, integralet af fa(x) fra 0 til uendeligt skal være 32/3)
a er nu variablen der skal isoleres... (siger de kloge :)

-Slacz-

Svar #3
27. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jamen dog, Sara ...

Grafen for fa er en parabel med "grenene nedad" (koefficienten foran x^2 er negativ). Den er symmetrisk omkring y-aksen og har skæringspunkt med x-aksen i (0, a^2). Tegn en skitse af parablen og løs ligningen:
32/3 = 2* integralet af (a^2 - x^2)dx med øvre grænse a og nedre grænse 0. Dette giver a=2, som er løsningen på dit problem. Viola !

Du kan evt gøre prøve ved at tegne parablen for a=2, nemlig fa(x) = -x^2 + a^2 og tjekke om arealet passer, og det gør det !

Opgaven er i øvrigt fra A1-forløbet, sygeeksamen 2002 (uden hjælpemidler) - kan findes hos Matematikbutikken.dk

Håber, du får klaret den lille sag så du kan sove roligt i nat !


Svar #4
27. november 2003 af SP anonym (Slettet)

fa(x) er 0 for x=a eller x=-a (det er en "sur" parabel).
Dvs. at du skal integrere fra -a til a.
Husk når du tager stamfunktionen at a^2 er et tal.
Når du har integreret (og derved indsat -a og a) skal du så sætte dit udtryk (med a´er i ) = brøken.

Svar #5
27. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej Grete T !

Din metode kan godt bruges, men hvorfor gå over åen efter vand?Udnyt i stedet funktionens symmetriforhold og gang integralet fra 0 til a med 2. Resultatet bliver det samme, nemlig a=2.

Svar #6
01. december 2003 af SP anonym (Slettet)

TAK FOR HJÆLPEN.
Jeg ved godt, at jeg er lidt forsent på den. Men mange tak.

Skriv et svar til: Please hjælp til Mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.