Matematik
maksimum??
10. januar 2006 af
MY3922 (Slettet)
Hvordan finder man maksimum for en graf hvis den differentierede ikke på noget tidspunkt giver nul??
Det drejer sig som f(x)=6x^2*e^-x+1
Det drejer sig som f(x)=6x^2*e^-x+1
Svar #1
10. januar 2006 af 2835 (Slettet)
Hvis den aldrig giver nul, og da den er kontinuert, vil det jo sige at funktionen jo enten er altid voksende eller faldene.
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
10. januar 2006 af Sentinox (Slettet)
Hey.
Den afledede:
f'(x) = 12*x*exp(-x+1)-6*x^2*exp(-
x+1) er i virkligheden en andengradsligning.
Dette betyder at f'(x) har maksimalt to rødder.
Vi omskriver:
f'(x) = 12*x*exp(-x+1)-6*x^2*exp(-
x+1) = -6*x*exp(-x+1)*(-2+x)
Nu fremgår det tydeligt, at x=0 og x=2 er rødder, og dermed lokale ekstremer for f(x), typen kan afgøres ved at kigge på assymptoterne.
//Sentinox
Den afledede:
f'(x) = 12*x*exp(-x+1)-6*x^2*exp(-
x+1) er i virkligheden en andengradsligning.
Dette betyder at f'(x) har maksimalt to rødder.
Vi omskriver:
f'(x) = 12*x*exp(-x+1)-6*x^2*exp(-
x+1) = -6*x*exp(-x+1)*(-2+x)
Nu fremgår det tydeligt, at x=0 og x=2 er rødder, og dermed lokale ekstremer for f(x), typen kan afgøres ved at kigge på assymptoterne.
//Sentinox
Skriv et svar til: maksimum??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
