Fysik
2. tryk og temperatur
17. september 2002 af
SP anonym (Slettet)
en granstamme flyder på vandet, granstammen ha rumfanget 2,4 m^3
a) beregn opdriften på stammen, densiteten af gran er 0,65 * 10^3 kg/m^3
b) beregn rumfanget af den del af stammen som er nedsænket i vandet.
c) hvor stor en brøkdel af stammen er nedsænket i vandet?
a) beregn opdriften på stammen, densiteten af gran er 0,65 * 10^3 kg/m^3
b) beregn rumfanget af den del af stammen som er nedsænket i vandet.
c) hvor stor en brøkdel af stammen er nedsænket i vandet?
Svar #2
19. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Okay! Jeg gider ikke at regne opgaven for dig, men vil nøjes med at give hints.
a) Find formlen for opdriften, eller udled den selv (det burde ikke være så svært, da opdriften i dette tilfælde er den omvendte kraft af tyngdekraften).
b) Følgende krafter virker på stammen: Opdriften og tyngdekraften - du skal selv slå formlerne op for hhv. tyngdekraften og opdriften.
Da stammen flyder, må de to krafter være lig hinanden, som følger af newtons love (F(resulterende)=m*a=0).
c) Tag den del af rumfanget som er nedsænket i vandet, og divider det med det samlede rumfang.
a) Find formlen for opdriften, eller udled den selv (det burde ikke være så svært, da opdriften i dette tilfælde er den omvendte kraft af tyngdekraften).
b) Følgende krafter virker på stammen: Opdriften og tyngdekraften - du skal selv slå formlerne op for hhv. tyngdekraften og opdriften.
Da stammen flyder, må de to krafter være lig hinanden, som følger af newtons love (F(resulterende)=m*a=0).
c) Tag den del af rumfanget som er nedsænket i vandet, og divider det med det samlede rumfang.
Svar #3
19. september 2002 af SP anonym (Slettet)
For resten kommer denne opgave ind på mekanik, og altså ikke tryk og temperatur!
Skriv et svar til: 2. tryk og temperatur
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
