Matematik
Optimering
11. januar 2006 af
AC_CA (Slettet)
En pakke skal sendes. Det er en cylinder.
V = pi*r^2*l
l må max være 150cm
og l+omkreds på cylinderet må max være 250cm.
Hvad er det største rumfang?
jeg er gået lidt i står, jeg har:
omkreds = 2pi*r
l + 2pi*r = 250
l = 250 - 2pir
så
V=pi*r^2*(250-2pir)
V'=pi*2r(250-2pir)*(-2pir)
v'= o
V'(o)= pi*2r(250-2pir)*(-2pir)
Er dette rigtigt? Og hvad skal jeg gøre videre?
V = pi*r^2*l
l må max være 150cm
og l+omkreds på cylinderet må max være 250cm.
Hvad er det største rumfang?
jeg er gået lidt i står, jeg har:
omkreds = 2pi*r
l + 2pi*r = 250
l = 250 - 2pir
så
V=pi*r^2*(250-2pir)
V'=pi*2r(250-2pir)*(-2pir)
v'= o
V'(o)= pi*2r(250-2pir)*(-2pir)
Er dette rigtigt? Og hvad skal jeg gøre videre?
Skriv et svar til: Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
