Matematik

cirklens ligning

12. januar 2006 af wendten (Slettet)
x^2+y^2-10y+16=0

hvordan finder man centrum og radius for cirklen

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2006 af Blaavand (Slettet)

Du skal omskrive ligningen til formen (x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2, så har cirklen centrum i (a,b) og radius r.

For at komme i gang med det, så skal man se, at de 10y = 2*5*y er det dobbelteprodukt af udregning af (y-5)^2.

Desuden skal det bemærkes, at der ikke findes en lignende led hvor x er faktor. Men x^2 = (x-o)^2 forklarer jo netop dette.

Så tilbage er der egentlig bare bestemme radius.

Mvh
Jakob Blaavand

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2006 af Duffy

x^2 + y^2 - 10y + 16 = 0


(x - 0)^2 + (y - 5)^2 - 25 + 16 = 0


(x - 0)^2 + (y - 5)^2 = 25 - 16


(x - 0)^2 + (y - 5)^2 = 9


(x - 0)^2 + (y - 5)^2 = 3^2


dvs cirkel m C(0,5) og r=3



Duffy

Skriv et svar til: cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.