Matematik
HJÆLP
12. januar 2006 af
bjerring (Slettet)
skal aflevere imorgen
Er den rigtig stillet op og har brug for hjælp til at afslutte den.
3/4x-5=8/3+2
3*(4/3x-5)=3*(8/3+2x)
12/3x-15=24/3+6x
4x-6x-15=8+6x-6x
-2x-15=8
-2x-15+15=8+15
-2x=23
er det helt forket
og ved så heller ikke hvordan jeg så får den til -23/2 (skrevet som brøk)
Er den rigtig stillet op og har brug for hjælp til at afslutte den.
3/4x-5=8/3+2
3*(4/3x-5)=3*(8/3+2x)
12/3x-15=24/3+6x
4x-6x-15=8+6x-6x
-2x-15=8
-2x-15+15=8+15
-2x=23
er det helt forket
og ved så heller ikke hvordan jeg så får den til -23/2 (skrevet som brøk)
Svar #1
12. januar 2006 af TF (Slettet)
start lige med at skrive 3/4x-5=8/3+2
rigtigt op :
ligningen ser for mig således ud :
(3/4)*x-5=(8/3)+2*x
Hvis det er tilfældet fås:
(3/4)*x-2*x=(8/3)+5 x på een side
x*[(3/4)-2]=23/3 fællesnævner
x*(-5/4)=23/3 fællesnævner
x=(4*23)/(-5*3)=-92/15 Gange tæller med tæller og nævner med nævner.
rigtigt op :
ligningen ser for mig således ud :
(3/4)*x-5=(8/3)+2*x
Hvis det er tilfældet fås:
(3/4)*x-2*x=(8/3)+5 x på een side
x*[(3/4)-2]=23/3 fællesnævner
x*(-5/4)=23/3 fællesnævner
x=(4*23)/(-5*3)=-92/15 Gange tæller med tæller og nævner med nævner.
Svar #3
13. januar 2006 af TF (Slettet)
De to første linier i dit indlæg:
3/4x-5=8/3+2
3*(4/3x-5)=3*(8/3+2x)
Der er tilsyneladende 2 tastefejl fra linie 1 til 2:
er der tale om (3/4)*x eller (4/3)*x?
er der tale om +2 eller +2*x?
Hvis ligningen er (4/3)*x-5=(8/3)+2*x
er -2*x=23 korrekt, prøv derefter at dividere begge sider med -2.
3/4x-5=8/3+2
3*(4/3x-5)=3*(8/3+2x)
Der er tilsyneladende 2 tastefejl fra linie 1 til 2:
er der tale om (3/4)*x eller (4/3)*x?
er der tale om +2 eller +2*x?
Hvis ligningen er (4/3)*x-5=(8/3)+2*x
er -2*x=23 korrekt, prøv derefter at dividere begge sider med -2.
Skriv et svar til: HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
