Matematik

Små opgaver

14. januar 2006 af LiL-H (Slettet)
(a + 3) i anden = Jeg får det til a i anden + 9

Et par bukser kostede før 399 kr. Nu koster de 249 kr. Hvor meget er rabatten i procent? - Jeg kan ikke huske hvordan man regner det ud.


Svar #1
14. januar 2006 af LiL-H (Slettet)

Rabatten er i kr. 150, skal jeg så sige:
399 kr. / 150 kr. * 100?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2006 af Sicma (Slettet)

(a+3)^2
=
(a+3)(a+3)
=
a*a+a*3+a*3+3*3
=
a^2+6a+9


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2006 af badooo (Slettet)

Rabatten: 150 kr./399 kr.*100 <- Det gir omkring 380 procent, og det passer vist rimeligt godt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2006 af Sicma (Slettet)

#1:
Så vidt jeg husker skal du bruge formlen:

(B-A)/A

- Hvor A er det største tal.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2006 af Sicma (Slettet)

(B-A)/A * 100% er vidst det helt rigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2006 af badooo (Slettet)

#3 rettelse

Ikke 380, men 38 ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2006 af Sicma (Slettet)

Hmm... jeg kikser vidst lidt i det :D

Brug:

(B-A)/A * 100

Dvs.

(249kr-399kr)/399kr * 100 = -37,6%

Svar #8
14. januar 2006 af LiL-H (Slettet)

Hvordan kan det blive - 37,6 %?
Er det ikke bare 37,6 %?

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2006 af Sicma (Slettet)

#8

Man sparer 37,6%.

Men rabatten er -37,6%

:D

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2006 af allan_sim

#9.
Rabatten er da bestemt 37,6% Prisens "vækst" er derimod negativ

Skriv et svar til: Små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.