Matematik
Vektorregning med Ti-89
14. januar 2006 af
IBM (Slettet)
Hej
Er der nogen der ved, hvorledes man løser følgende for t vha. Ti-89?
(2;4)=((3t+1)/5;(6t+2)/5),
hvor ; er skilletegnet mellem koordinaterne.
Er der nogen der ved, hvorledes man løser følgende for t vha. Ti-89?
(2;4)=((3t+1)/5;(6t+2)/5),
hvor ; er skilletegnet mellem koordinaterne.
Svar #1
14. januar 2006 af allan_sim
#0.
Tja, eftersom det samme t optræder i begge koordinater, er det nok at løse den ene ligning, men taster du begge ind, får du samtidig kontrolleret, at t opfylder begge ligninger - er det ikke tilfældet, skriver lommeregneren "false".
Indtastningen er som følger:
solve((3t+1)/5=2 and (6t+2)/5=4,t)
Tja, eftersom det samme t optræder i begge koordinater, er det nok at løse den ene ligning, men taster du begge ind, får du samtidig kontrolleret, at t opfylder begge ligninger - er det ikke tilfældet, skriver lommeregneren "false".
Indtastningen er som følger:
solve((3t+1)/5=2 and (6t+2)/5=4,t)
Skriv et svar til: Vektorregning med Ti-89
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
