Matematik

Lidt hjælp!

14. januar 2006 af Santafun (Slettet)
Hey jeg sidder med en 2.gradsligning der lyder:
1,33x/(x^2+0,67=0
Den differentierede funktion hedder
f(x)=4/(2/x+3x)
Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg får fjernet den brøkstreg i 2.gradsligningen,og dermed finder maksimum for x.

Håber nogle vil hjælpe, gerne lidt hurtigt...

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2006 af iB (Slettet)

Et eller andet sted, har du lavet en skrivefejl eller noget, for 1,33x/(x^2+0,67 er IKKE en 2.gradsligning sådan som den står der. Start med at afslutte den parentes du har begyndt på. Du kan også gerne skrive lidt mellemregninger til hvordan hvordan du fandt det du benævner "f(x)", men samtidig kalder "den differentierede"

Kort sagt: Ryd op i dit indlæg, og så skal du nok få hjælp.

Svar #2
14. januar 2006 af Santafun (Slettet)

Hvad er det du ikke fatter! Jeg har noget der burde være en 2.gradsligning, det vil sige jeg vil have lavet den om til det, men jeg ved ikke hvordan jeg gør det. Længere nede har jeg så skrevet den funktion jeg har differentieret...Jeg kan ikke lige se hvorfor du ikke forstår mit spørgsmål!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2006 af iB (Slettet)

#2
Hvor slutter parentesen? : 1,33x/(x^2+0,67

Er 1,33x/(x^2+0,67 = F(x) ? (ellers hvordan kan 4/(2/x+3x) = f(x) )

Ydermere: Jeg har svært ved at se hvordan {1,33x/(x^2+0,67}(d/dx) skal blive til 4/(2/x+3x). Derfor bad jeg dig sige lidt om hvordan du har regnet den differentierede ud.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Altså

1,33x/(x^2+0,67 = 0

er på ingen måde en andengradsligning -- faktisk er udtrykket uden mening! På trods af at det er _meget_ uklart hvad du mener, så er et vildt gæt at der er tale om

4/3x/(x^2+2/3) = 4x/(3x^2+2) = 0

men dette er heller ikke en ligning af grad 2, så jeg forstår godt iBs forvirring!

Svar #5
15. januar 2006 af Santafun (Slettet)

Okay jeg har funktionen
f(x)=4/(2/x+3x)
Den har jeg differentieret og fået til:
1,33x/(x^2+0,67)= 0
Jeg ved bare ikke hvordan jeg finder x, eller måske har jeg lavet en fejl i differentiationen.

NB! Det er opgave 5044 i "Eksamensopgaver på A-niveau" matematisk linje.

Skriv et svar til: Lidt hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.