Matematik
ARCTAN
14. januar 2006 af
Liv2004 (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at se hvad der sker her:
Sætning: arctan er differentiabel med den afledede
arctan`(x)= 1 / (1+x^2); xER
det skal man så bevise:
og der står arctan er differentiabel fordi den er den omvendte funktion til en differentiabel funktion. vi sætter y=tan(x) så x=arctan(y). da omvendte funktioner har reciprokke afledede gæler:
arctan`(y)= 1 / tan`(x) = 1/ (1+ tan^2(x))= 1/ (1+y^2)
er der nogen der kan hjælpe mig med at se hvad der sker?
Sætning: arctan er differentiabel med den afledede
arctan`(x)= 1 / (1+x^2); xER
det skal man så bevise:
og der står arctan er differentiabel fordi den er den omvendte funktion til en differentiabel funktion. vi sætter y=tan(x) så x=arctan(y). da omvendte funktioner har reciprokke afledede gæler:
arctan`(y)= 1 / tan`(x) = 1/ (1+ tan^2(x))= 1/ (1+y^2)
er der nogen der kan hjælpe mig med at se hvad der sker?
Skriv et svar til: ARCTAN
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
