Matematik
Pythagoras`læresætninger
15. januar 2006 af
hundetjas (Slettet)
Når a^2 +b^2 =c^2 er trekanten retvinklet
Hvis trekanten ABC er retvinklet med
Der skal gøres rede for forskellen på de to udsgn og gives et eksempel på et udsagn " Hvis Pså Q " , som er sandt, men hvor udsagnet "Hvis Q så P" ikke er sandt. Udsagnet skal ikke nødvendigvis omhandle matematiske fænomener.
Hvis trekanten ABC er retvinklet med
Der skal gøres rede for forskellen på de to udsgn og gives et eksempel på et udsagn " Hvis Pså Q " , som er sandt, men hvor udsagnet "Hvis Q så P" ikke er sandt. Udsagnet skal ikke nødvendigvis omhandle matematiske fænomener.
Svar #1
15. januar 2006 af sigmund (Slettet)
Forskellen på udsagnene "når a^2 +b^2 =c^2 er trekanten retvinklet" og "hvis trekanten ABC er retvinklet med <C som den rette vinkel gælder a^2+b^2 =c^2" er vel, at det første siger at enhver trekant, for hvilken der gælder at a^2+b^2=c^2, er retvinklet. Det andet siger så at hvis vi har en retvinklet trekant, så gælder der at a^2+b^2=c^2. Dermed er en trekant retvinklet hvis og kun hvis der gælder at a^2+b^2=c^2.
Svar #2
15. januar 2006 af fixer (Slettet)
Lad P og Q være udsagnene:
P : a²+b²=c²
Q : ABC retvinklet trekant
da udtrykkes dine to logiske udsagn formelt som P=>Q respektive Q=>P.
Som et eksempel fra matematikken hvor der ikke gælder implikation begge veje er udsagnene
P : f er en differentiabel funktion
Q : f er kontinuert
Så gælder P=>Q, men ikke Q=>P.
P : a²+b²=c²
Q : ABC retvinklet trekant
da udtrykkes dine to logiske udsagn formelt som P=>Q respektive Q=>P.
Som et eksempel fra matematikken hvor der ikke gælder implikation begge veje er udsagnene
P : f er en differentiabel funktion
Q : f er kontinuert
Så gælder P=>Q, men ikke Q=>P.
Skriv et svar til: Pythagoras`læresætninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
