Matematik

Rente Regning hjælp ??

16. januar 2006 af kim19 (Slettet)
Da Amalie indsatte 2000 kr på en konto til rente og rentes rente i 5 år fik hun løfte om, at den gennemsnitlige rente mindst ville være 10,5 % p.aa I de første 4 år viste rente sig af være følgende

1år 10,1 %
2år 11,2 %
3år 9,7
4år 10,3
5år ????
Hvordan regenr jeg dette ud, håber der er en der kan hjælpe.. TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2006 af Madsst (Slettet)

2000(1+10,1%)+2000(1+11,2%)+2000(1+9,7%)+2000(1+10,3%)+2000(1+x%)=2000(1+10,5%)^5
Det her er dine oplysninger. Så skal du isolerer x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2006 af fixer (Slettet)

Det er vel produktet

2000(1+10.1%)(1+11.2%)(1+9.7%)(1+10.3%)(1+x)

og ikke summen der angiver saldo efter 5 år. Der ydes også rente af allerede tilskrevne renter.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2006 af Madsst (Slettet)

Ja selvfølgelig. Min fejl. Havde læst det som en betalingsstrøm.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2006 af TF (Slettet)

Der er dét galt, at rente tillægget IKKE skal adderes men multipiceres, idet der skal regnes med rentes rente.
Derfor hedder det nærmere:
S1*[(1,0101)(1,112)(1,097)(1,103)(1+r)-1]=S1*[(1,0105)^(5)-1]
eller blot
(1,0101)(1,112)(1,097)(1,103)(1+r)=(1,0105)^5

Skriv et svar til: Rente Regning hjælp ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.