Fysik

bølger, nemt(??)

16. januar 2006 af crazy by nature (Slettet)
Hej, allesammen.
dette her er nemt, det ved jeg, men er pludselig gået i stå:
beregn bølgelængden for kammertonen A, der har frekvensen 440 Hz.
kan ikke huske, hvad jeg skal! hjælp.
på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2006 af Waterhouse (Slettet)

hastighed = bølgelængde * frekvens

Frekvens kender du, og hastigheden for en lydbølge i luft kender du også.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2006 af madsing (Slettet)

Hej,

Du kan udregne bølgelængden ved disse formler:

c=lambda/tau0

Derefter isolerer du bare lambda da det er symbolet for bølgelængden.

Men i dit tilfælde kender du frekvensen og vil gerne lambda.

Derfor brug denne formel:

c=f*lambda

c er lysets fart i vacumm c=3,00*10^8 m/s

//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2006 af frodo (Slettet)

#2: nope! Den var ok, hvis det var elektromagnetisk stråling, men det er det ikke. KammerTONEN, må vel være lydbølger, så #1 er korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2006 af madsing (Slettet)

#3:

"Men i dit tilfælde" tror vi er enige!

c=f*lambda =
hastighed = bølgelængde * frekvens


//Mads...

Svar #5
17. januar 2006 af crazy by nature (Slettet)

tusind tak!

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2006 af fixer (Slettet)

#4
I er vist kun enige om, at

hastighed = bølgelængde * frekvens

Lysets hastighed skal ikke anvendes i den konkrete opgave, således som #2 foreslår.

Det er lydens hastighed, der skal anvendes.

Skriv et svar til: bølger, nemt(??)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.