Fysik

Brydningsloven

17. januar 2006 af Mani4 (Slettet)
En lysstråle gennem luft(n1 = 1,0) falder på en vandoverflade(n2 = 4/3) under indfaldsvinklen i 30 grader.

a. beregn vinklen mellem den indfaldende og brudte stråle.

brydningdloven = (sin(i)/sin(b)) / (n2 / n1) = n12

er det så ikke sin(b) jeg skal isollerer?

og hvordan gør jeg det?

Mvh Mania

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2006 af fixer (Slettet)

Snell's lov (brydningsloven) lyder

n1*sin(i) = n2*sin(b)

hvor b er brydningsvinklen. Dividier på begge sider med n2 for at isolere sin(b).

Svar #2
17. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

Tak fixer, jeg prøver engang..

Svar #3
17. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

okay... jeg har fået brydningsvinklen til 44,4

hvad menes der med at jeg skal beregne vinklen mellem indfaldende og brudte stråle?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2006 af fixer (Slettet)

Prøv at kigge på figuren på denne side:

http://en.wikipedia.org/wiki/Snell%27s_law

Der vil det være tydeligt hvordan vinklen mellem den indfaldende og den brudte stråle bestemmes når både i og b kendes (de hedder theta_1 respektive theta_2 på figuren).

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2006 af fixer (Slettet)

#3
Hvordan er det lykkedes dig at få denne vinkel?

sin(b) = (n1/n2)*sin(i)



sin(b) = 1/(4/3)*sin(i)

sin(b) = (3/4)*sin(30)

hvoraf b = 22 grader.

Svar #6
17. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

jeg forstår skam godt at lysstrålen "knækker"

men skal jeg så tage vinkel(i) - vinkel(b) for at beregne vinklen mellem den indfaldende og den brudte stråle?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2006 af fixer (Slettet)

Nej, kig nu på figuren. Vinklen mellem de to stråler er ikke i-b.

Svar #8
17. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

jeg kom til at sige sin(b) = n2/n1 * sin(b)

det gav 44.

siger man så ikke 180 - (i - b)?

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2006 af fixer (Slettet)

Netop.

Skriv et svar til: Brydningsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.