Matematik

Stamfunktioner:(

17. januar 2006 af Der Ackermann (Slettet)
Davs! Er der en der vil hjælpe?
Skal bestemme stamfunktionen til:
15x*qrtx+1
Kan jeg få et hint, fatter........

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2006 af fixer (Slettet)

Hint: Partiel integration.

Svar #2
17. januar 2006 af Der Ackermann (Slettet)

ok...
så kalder jeg f(x)=x+1 og F(x)=0,5x³
og g(x)=15x og g'(x)=x eller hvad? Hvad skal jeg gøre af kvadratroden??

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2006 af fixer (Slettet)

Hvor kommer x^3 ind i billedet. Er der ikke tale om

S[15x*sqrt(x+1)]dx

?

Svar #4
17. januar 2006 af Der Ackermann (Slettet)

Den hedder: 15x*sqrtx+1

Svar #5
17. januar 2006 af Der Ackermann (Slettet)

Men hvor'n gør man??

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2006 af TF (Slettet)

Der er stor forskel på
1): 15x*sqrtx+1 som (15x*sqrt(x))+1
og så
2) [15x*sqrt(x+1)] som i #4
Find ud af hvad der spørges om!

Generelt bør du ved partiel integration vælge din g(x) så g'(x) giver en konstant.

I 1) vælges g(x) = 15x og g'(x)=15, samt f(x)=x^½ og F(x) = (2/3)*x^(3/2).

I2) vælges tilsvarende
g(x)= 15x og g'(x)= 15, samt
f(x)= (x+1)^½ og F(x)= (2/3)*(x+1)^½.

Udtrykket for Stamfunktionen til
f(x)*g(x) bør du nok selv slå op.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2006 af TF (Slettet)

#6
ups... I 2) er F(x)=(2/3)*(x+1)^(3/2).
Har du slået udtrykket for stamfunktionen op?

Svar #8
17. januar 2006 af Der Ackermann (Slettet)

Der er tale om [15x*sqrt(x+1)]...

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2006 af fixer (Slettet)

Hvorfor i alverden skrev du dog ikke det i #0. I stedet er der nu gået 3 timer og - dette indlæg inklusive - 9 indlæg med at afklare hvad det er, der spørges om.

Vinket om partiel integration står ved magt. Mere hjælp får du ikke af mig.

Skriv et svar til: Stamfunktioner:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.