Fysik
Emissionsspektrer og ioniseringsenergi
17. januar 2006 af
eightx2 (Slettet)
Ioniseringsenergien for kviksølv i grundtilstanden er 10,4 eV. Emissionsspektret for kviksølv indeholder blandt andet linier med bølgelængder på 140 nm, 185 nm, 254 nm, 313 nm og 579 nm.
Beregn de tilsvarende fotoenergier (går ud fra der skal stå fotonenergier).
Er det rigtigt, hvis jeg gør følgende?
Lambda (nr. a) : Ea = E1+h*f => Ea = -10,4 eV + (4,14*10^-15 eV*s * (3*10^8 m/s / (140nm*10^9 m/nm) ) ) , som giver -1,53 eV.
For Eb (lambda = 185 nm) får jeg -3,69 eV.
Passer det?
Beregn de tilsvarende fotoenergier (går ud fra der skal stå fotonenergier).
Er det rigtigt, hvis jeg gør følgende?
Lambda (nr. a) : Ea = E1+h*f => Ea = -10,4 eV + (4,14*10^-15 eV*s * (3*10^8 m/s / (140nm*10^9 m/nm) ) ) , som giver -1,53 eV.
For Eb (lambda = 185 nm) får jeg -3,69 eV.
Passer det?
Svar #2
19. januar 2006 af Mani4 (Slettet)
der skulle meget gerne være en facitliste i din fysik bog...
har ikke set formlen før men er du sikker på, siden der står plus, at du ikke skal regne det ud på følgende måde:
E(a) = (E(1) + h ) * f
har ikke set formlen før men er du sikker på, siden der står plus, at du ikke skal regne det ud på følgende måde:
E(a) = (E(1) + h ) * f
Svar #3
19. januar 2006 af fixer (Slettet)
Ifølge #0 skal du blot beregne fotonenergierne, og det er blot h*f.
Opgaven ser dog ud til at have en vis lighed med een, jeg før har svaret på:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=153071&h=kviks%F8lv
Opgaven ser dog ud til at have en vis lighed med een, jeg før har svaret på:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=153071&h=kviks%F8lv
Svar #4
19. januar 2006 af eightx2 (Slettet)
Jeg ved ikke lige hvilken formel jeg skal bruge, men har nogle notater:
Noget med Bohrs atommodel, absorption: E_n = E_m + h*f
Emission: E_m = E_n - h*f
"Bohrs postulat": E_n - E_m = h*f
Formlerne ligner meget hinanden ja, og jeg ved virkelig ikke hvilken jeg skal bruge, da nogle af disse noter blev gennemgået i sammenhæng med hydrogen-atomet.
Noget med Bohrs atommodel, absorption: E_n = E_m + h*f
Emission: E_m = E_n - h*f
"Bohrs postulat": E_n - E_m = h*f
Formlerne ligner meget hinanden ja, og jeg ved virkelig ikke hvilken jeg skal bruge, da nogle af disse noter blev gennemgået i sammenhæng med hydrogen-atomet.
Skriv et svar til: Emissionsspektrer og ioniseringsenergi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
