Fysik

Opgaver(vigtigt)

18. januar 2006 af sellew (Slettet)
Hej Disse opgaver skal afleveres i morgen og jeg føler mig på bar bund, da jeg har været fraværende.

1. Et røntgenrør drives med en accelerationsspænding på 40 kV. Hvilken kinetisk energi får elektronerne? Hvor stor bliver deres fart? Beregn den maksimale frekvens af de udsendte røntgenkvanter.

2. Strømstyrken i elektronstrålen i et røntgenrør er 55 mA og accelerationsspændingen er 40kV. Hvor mange anoder rammer elektroden per sekund? Hvor stor effekt overfører elektronstrålen til anoden? 1 % af effekten afgives i form af røntgenstråling. Anoden er af kobber og har massen 100 g. Hvor lang tid går der inden anoden er opvarmet til 200 grader?
3. Halveringstykkelsen for 500 keV gammastråling er 4 mm i bly. Hvor stor en brøkdel af strålingskvanterne slipper igennem en blyafskærmning, der er 24 cm tyk? Hvor stor er absorptionskoefficienten?

4. Alfa-partikler fra Rn-222 har LET på keV/mm. Hvor mange ioner kan en sådan alfa-partikel maksimalt danne i biologisk væv? Besvar samme spørgsmål for 0,54 MeV betapartikler, der har LET på 0,3 KeV/mm.

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2006 af 150972 (Slettet)

½mv^2=e*U

m = massen af elektronen,

U = Uacceleration

Svar #2
18. januar 2006 af sellew (Slettet)

okay, lidt mere :|

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Prøv selv at arbejde lidt videre. Du kan nu løse opgave 1.

Svar #4
18. januar 2006 af sellew (Slettet)

hvad er hastigheden?

Svar #5
18. januar 2006 af sellew (Slettet)

bump

Jeg har lavet nr. 4 nu:)

Skriv et svar til: Opgaver(vigtigt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.