Matematik
Matematik-opg
18. januar 2006 af
est (Slettet)
Hej.. Flg. opgave har givet mig lidt problemer:
I en trekant er vinklen c= 45 grader, højden til a er 35 og medianen til a er 37. FOdpunkterne for højden h(lille a) og medianen m(lille a) kaldes H og M, og det oplyses, at (vinkel)AMC er spids.
Beregn de ukendte sider og vinkler i ABC
Jeg har prøvet at tegne det op men det giver ikke rigtig nogen mening for mig..
På forhånd rigtig mange tak for hjælpen..
Mvh EST
I en trekant er vinklen c= 45 grader, højden til a er 35 og medianen til a er 37. FOdpunkterne for højden h(lille a) og medianen m(lille a) kaldes H og M, og det oplyses, at (vinkel)AMC er spids.
Beregn de ukendte sider og vinkler i ABC
Jeg har prøvet at tegne det op men det giver ikke rigtig nogen mening for mig..
På forhånd rigtig mange tak for hjælpen..
Mvh EST
Svar #1
18. januar 2006 af kong (Slettet)
Hvis du har været igennem trigonometri, så burde det ikke være helt svært, du skal bare skabe "nye" trekanter ved hjælp af de sider og vinkler du får opgivet.
Hint
Hvis man opstiller en trekant CAL (hvor L er vinklen til højden til A), kan man uddrage at
C = 45 grader
L = 90 grader
Dermed finder du A ved
180 - 45 - 90 = 45 grader
A = 45 grader
Håber det hjalp
-Kong-
Hint
Hvis man opstiller en trekant CAL (hvor L er vinklen til højden til A), kan man uddrage at
C = 45 grader
L = 90 grader
Dermed finder du A ved
180 - 45 - 90 = 45 grader
A = 45 grader
Håber det hjalp
-Kong-
Skriv et svar til: Matematik-opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
