Matematik
differentialligning
18. januar 2006 af
ria (Slettet)
hej
Dette er et nyt emne for mig, og jeg kan ikke komme i gang, hvis i kunne hjælpe vil jeg være taknemlig.
...
du/dt=0,001(200-u), u<200
det er en 1.ordens ..ligning,
jeg får oplyst at i denne model er f den løsning til differentialligningen, der opfylder f(475)=107.
og jeg ved at den fuldstændig løsning til den slags ligning er
f(x)=b/a-c*e^-ax
Dette er et nyt emne for mig, og jeg kan ikke komme i gang, hvis i kunne hjælpe vil jeg være taknemlig.
...
du/dt=0,001(200-u), u<200
det er en 1.ordens ..ligning,
jeg får oplyst at i denne model er f den løsning til differentialligningen, der opfylder f(475)=107.
og jeg ved at den fuldstændig løsning til den slags ligning er
f(x)=b/a-c*e^-ax
Svar #1
19. januar 2006 af Duffy
du/dx=u(b-au)
har løsning
u=(b/a)/(1+c*e^(-ax))
b=200
a=1
Fastlæg til sidst c ud fra oplysningen
f(475)=107.
Duffy
har løsning
u=(b/a)/(1+c*e^(-ax))
b=200
a=1
Fastlæg til sidst c ud fra oplysningen
f(475)=107.
Duffy
Svar #3
19. januar 2006 af ria (Slettet)
men jeg forstår ikke hvordan du kan sætte u uden for parentes??
du har skrevet følgende:
du/dx=u(b-au)
du har skrevet følgende:
du/dx=u(b-au)
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
