Matematik

4^(8-x)=3^(x+6)

19. januar 2006 af hydrogen (Slettet)
4^ (8-x) = 3^ (x+6)

Nu har jeg siddet med den ligning i rigtig lang tid. Kunne nogle give mig et hint?

Svar #1
19. januar 2006 af hydrogen (Slettet)

Hvis jeg nu bliver log så



4^ (8-x) = 3^ (x+6)
<=>
log(4)*(8-x)=log(3)*(x+6)

Og så går jeg i stå.



Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2006 af fixer (Slettet)

Udnyt at

4^(8-x) = (4^8)*(4^(-x))

og

3^(x+6) = (3^6)*(3^x)

Så kan du få en ligning på formen 12^x = k, hvor k er en konstant.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2006 af fixer (Slettet)

Jamen ok da, der blev tavst som i graven.

Så holder vi os til hvad du fandt i #1. Hvorfor går du i stå her ? log(4) og log(3) er jo blot konstanter. Så det er sådan set bare at gange ind i paranteserne og dernæst samle alt med x på den ene side og alle konstanterne på den anden side af lighedstegnet. Skæg for sig og snot for sig.

Svar #4
19. januar 2006 af hydrogen (Slettet)

Hov, jeg havde ikke set svaret. Men jeg fandt ud af det i mellemtiden, men tak for hjælpen alligvel.

Svar #5
20. januar 2006 af hydrogen (Slettet)

Jeg har ikke fundet svaret alligevel. Den var forkert.
Jeg har prøvet metoderne i #1 og #2, men jeg kan ikke løse den. Kan du give mig et skub i den rigtige retning igen? Det ville jeg sætte stor pris på.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2006 af Duffy

x = -2*ln(27/256)/ln(12)



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2006 af Duffy

4^ (8-x) = 3^ (x+6)


(4^8)*(4^(-x)) = (3^6)*(3^x)


(4^8)*(4^(-x))*(4^x) = (3^6)*(3^x)*(4^x)


(4^8)*1 = (3^6)*(3^x)*(4^x)


(4^8) = (3^6)*(3*4)^x


(4^8)/(3^6) = (3*4)^x


log[(4^8)/(3^6)] = x*log(12)


x = log[(4^8)/(3^6)]/log(12)



Duffy

Skriv et svar til: 4^(8-x)=3^(x+6)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.