Fysik

elektronvolt

19. januar 2006 af zeazio1 (Slettet)
Hvordan udregner jeg energien af en unit i elektronvolt(eV)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2006 af frodo (Slettet)

unit er en masseenhed! kan ikke direkte koreleres til en energi..

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2006 af sontas (Slettet)

#1 tjoh altså det kan den ifølge einstein idet E = m*c^2
så skal du finde ud af hvor mange kg, der går pr unit, og derefter finde ud af hvor mange eV, der går pr J.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2006 af frodo (Slettet)

ja, men som #0 skriver det lader det til, at vedkommende vil have at fx et H-atom (tilnærmelsesvist masse=1 amu)
skulle besidde en energi på x antal eV, og sådan er det jo ikke helt i virkeligheden..

Svar #4
19. januar 2006 af zeazio1 (Slettet)

kan det ikke passe at:
Vacuum (c)= 3,00 · 10^8 m/s
m(unit)= 1,66057 · 10^-27 kg
E = m*c^2 =1,4945 · 10^-10 j =
(6,2422 · 10^18)· 1,4945 · 10^-10 j=
9,32904· 10^8 eV ???

Svar #5
19. januar 2006 af zeazio1 (Slettet)

kan det ikke passe at:
Vacuum (c)= 3,00 * 10^8 m/s
m(unit)= 1,66057 *10^-27 kg
E = m*c^2 =1,4945 * 10^-10 j =
(6,2422 * 10^18)*1,4945 * 10^-10 j=
9,32904* 10^8 eV ???

rettelse af det forrige... ;)

Svar #6
19. januar 2006 af zeazio1 (Slettet)

hallo?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2006 af frodo (Slettet)

du bruger de rigtige formler, men jeg har ikke regnet efter, eller kontrolleret tallene

Skriv et svar til: elektronvolt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.