Fysik

E=m*c*T

19. januar 2006 af bjerring (Slettet)
Jeg har lige et spørgsmål

jeg skal udregne E=m*n*T
Kan det her så passe
vands varmefylde er 4185 J/kg*grad

E=0.5kg*4185J/kg*grad*80,2=167,698 kj

eller hvordan skal den så se ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Det ser meget rimeligt ud. Husk at det er deltaT, altså en temperaturændring.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

hvis du skal lave fysik rapport skal du jo huske at sammenligne dit resultat med en tabel.

du kunne evt. i samme anledning checke dit resultat.

Svar #3
19. januar 2006 af bjerring (Slettet)


Måleskema:
m 0,5 L – 0,5 kg
c 4185 J/kg*grad
Tstart 19,8 ۫ C
Tslut 100 ۫ C
Måler 180,9 Ws = 180.000,9 J/s
(1 kWh = 1000 J/s * 60*60s = 0,180 kWh = 0,180kj/s*60*60= 648kj)

Er der en fejl i den sidste om måler som jeg har overset, for nå jeg skal regne nyttevirkningen ud så syntes jeg det viker som et meget forkert resultat

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

۫ C kan du lige tyde det for mig?

Svar #5
19. januar 2006 af bjerring (Slettet)

det er grader det skal stå for

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2013 af ahmad0942 (Slettet)

Først skal du beregne t, Som faktisk er Δt. Det gør du ved at minuse sluttemperaturen med starttemperaturen.

 

Derefter skal du finde c, eller c-værdien. Den er bare 4186J/(Kg*oC)

 

Så skal du finde massen af vandet. Når du har det, kan du bruge følgende formel:

 

E=m*c*Δt

 

Til at beregne E, som er energien.

 

Vælg dette som brugbart svar hvis det er brugbart :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2013 af mathon

 

                             E   =          m       •                c                •              ΔT

                             E   =    (0,5 kg)    •    (4,185 kJ/(kg·K)    •    ((100-19,8) K)  = 167,819 kJ


                   

                  

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2013 af ahmad0942 (Slettet)

#7


 

                             E   =          m       •                c                •              ΔT

                             E   =    (0,5 kg)    •    (4,185 kJ/(kg·K)    •    ((100-19,8) K)  = 167,819 kJ


                   

                  

Tak for gentagelsen...


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2013 af ostepopsen12 (Slettet)

Ved at bruge formlen E=m*c*?T kan man finde energien af alt i hele verden har jeg fået at vide. Vildet så sige at man også ville kunne finde energien af en celle, hvis man kunne måle dens masse, c-værdi og temperaturændring?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man kan beregne den energi, der skal tilføres for at opvarme en celle en vis temperaturændring.


Skriv et svar til: E=m*c*T

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.