Matematik

e^x

19. januar 2006 af AC_CA (Slettet)
hvordan differenterer jeg e^(1/x)??

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2006 af frodo (Slettet)

som en sammensat funktion

Svar #2
19. januar 2006 af AC_CA (Slettet)

altså e^(1/x) * -(1/x^2)???

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2006 af Duffy

Jeps!

Svar #4
19. januar 2006 af AC_CA (Slettet)

men jeg kan ikke finde monotoniforholdet?

jeg får x til at være -1/3?? kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2006 af Duffy

hvad er det du skal og hvorfra kommer de -1/3 ?



Duffy

Svar #6
19. januar 2006 af AC_CA (Slettet)

jeg skal finde monotoni forholdet.. så jeg sætter f'(x) = o
dvs. e^(1/x) * -(1/x^2) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2006 af Duffy

Hverken

e^(1/x)

eller

e^(1/x) * (-(1/x^2))

kan nogensinde går hen og blive 0 for noget x.



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2006 af fixer (Slettet)

At bestemme en funktion monotoniforhold er ikke gjort med at undersøge for ekstrema. Kig på fortegnet af den afledede.

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Da der ikke er nogen løsning til ligningen f'(x)=0, har f(x) ingen ekstrema, men er monotont faldende, thi f'(x)<0 for alle x E R\\{0}.

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2006 af Duffy

Prøv at tegne grafen på din grafregner.
Ved at se på grafen kan du få en god fornemmelse for hvordan monotoniforholdet er !!



Duffy


Det kommer velsagtens til at se sådan ud:



x´´´´´´´´´´´ 0 ´´´´´´´´´
-------------------------->
f(x)- - - - id - - - -



x´´´´´´´´´´´ 0 ´´´´´´´´´
-------------------------->
f(x) \\\\\\\\\\\\id \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

jvf #9.




Duffy

Skriv et svar til: e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.