Matematik
Differentialligning
20. januar 2006 af
Andeby (Slettet)
Er der nogle der kan give mig en ide til at komme igang med denne opg?:
Funktionen f er løsningen til differentialligningen y´= x^2/1+y 0g grafen for f går gennem p(2,3). Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P.
På forhånd tak
Kell
Funktionen f er løsningen til differentialligningen y´= x^2/1+y 0g grafen for f går gennem p(2,3). Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P.
På forhånd tak
Kell
Svar #1
20. januar 2006 af nikolaj_p (Slettet)
I dette tilfælde vil det være dumt at begynde at finde forskriften for f, når du bare skal finde tangentligningen:
y = f'(x0)*(x-x0) + f(x0)
Du har punktet (2,3) dermed er x0=2 og f(x0)=3. f'(x0) findes ved indsættelse af x=2 og y=3 i differentialligningen...
y = f'(x0)*(x-x0) + f(x0)
Du har punktet (2,3) dermed er x0=2 og f(x0)=3. f'(x0) findes ved indsættelse af x=2 og y=3 i differentialligningen...
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
