Matematik
hjælp.. optimering!!
20. januar 2006 af
najar (Slettet)
Hej
Jeg har fået følgende opgave for, som jeg ikke kan finde ud af, jeg håber I kan hjælpe mig:
Af en cirkel kan man lave et udsnit, hvoraf der kan dannes en kegle (et kræmmerhus).
Beregne udsnitsvinklen, så keglens volumen bliver størst mulig. Cirkels radius er til 10 cm.
Optimering skal nok bruges her, men ved ikke lige hvordan..
jeg har fundet et udtryk for keglens volumen V = 1/3 * h * π * r^2 h er højden
Og et udtryk for udsnitsvinklen:
vinklen = A * 360 / π * r^2 jeg ved ikke om de kan bruges!!
Jeg har fået følgende opgave for, som jeg ikke kan finde ud af, jeg håber I kan hjælpe mig:
Af en cirkel kan man lave et udsnit, hvoraf der kan dannes en kegle (et kræmmerhus).
Beregne udsnitsvinklen, så keglens volumen bliver størst mulig. Cirkels radius er til 10 cm.
Optimering skal nok bruges her, men ved ikke lige hvordan..
jeg har fundet et udtryk for keglens volumen V = 1/3 * h * π * r^2 h er højden
Og et udtryk for udsnitsvinklen:
vinklen = A * 360 / π * r^2 jeg ved ikke om de kan bruges!!
Skriv et svar til: hjælp.. optimering!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
