Matematik
Matematik-opgave
21. januar 2006 af
DK88GIRL (Slettet)
"Cylinderens overfladeareal er summen af den krumme flade og cylinderens to låg. Arealet af den krumme overflade er lig med arealet af et rektangel, hvis sider er grundfladens omkreds og cylinderens højde. Opskriv en formel for overfladearealet, og isolér derefter h i denne formel."
Jeg kan ikk lige se hvordan jeg skal gribe denne her an? Nogen der kan hjælpe?
Jeg kan ikk lige se hvordan jeg skal gribe denne her an? Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
21. januar 2006 af nikolaj_p (Slettet)
Jeg går ud fra du godt kan finde arealet af lågene (arealet af de to cirkler).
Arealet af den krumme overflade er givet ved et rektanget der har sidelænger grundfladens omkreds 2*pi*r og cylinderens højde h. Altså er arealet af den krumme flade:
A(krum)=2*pi*r*h
Dermed finder du:
A = 2*pi*r*h + 2*pi*r^2 <=>
A= 2*pi*r*(h+r)<=>
A/(2*pi*r) - r = h
Arealet af den krumme overflade er givet ved et rektanget der har sidelænger grundfladens omkreds 2*pi*r og cylinderens højde h. Altså er arealet af den krumme flade:
A(krum)=2*pi*r*h
Dermed finder du:
A = 2*pi*r*h + 2*pi*r^2 <=>
A= 2*pi*r*(h+r)<=>
A/(2*pi*r) - r = h
Skriv et svar til: Matematik-opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
