Matematik

Log

21. januar 2006 af Karise (Slettet)
Jeg har også en logaritme-ligning.
6*log(5x)=12
Vi har ikke fået ret mange noter til at udregne det. Det forvirre mig at der står 5x. Jeg kan bedst regne mine stykker ud når jeg har set et der ligner det, de det med 5x har jeg ingen steder.

Hilsen karise

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2006 af allan_sim

#0.
Løs den ved at isolere 5x, som om der stod x i stedet. Når du har fået isoleret 5x, dividerer du med 5 på begge sider af lighedstegnet for at finde x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2006 af nikolaj_p (Slettet)

log(5x)=2 <=>

10^log(5x)=10^2 <=>

5x =100 <=>

x = 20

Du skal ikke lade dig forvirre af, at der står noget inde i log...

Svar #3
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Det gik lige stærkt nok for mig hvor blev mit 6 tal af.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2006 af allan_sim

#3.
Der blev divideret med 6 på begge sider:

6*log(5x) = 12
log(5x) = 12/6 = 2

Svar #5
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Det vil sige at man sige slet ikke 6* noget som helst eller hvis der havde stået et andet tal.
Hvorfor kommer der 10^ ind

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2006 af allan_sim

#5.
Der er tale om almindelig ligningsløsning. Det er vigtigt, at du får styr på regnereglerne her, fordi de er fundamentet for meget af det, du vil komme til at beskæftige dig med på B-niveauet.

Lad os gennemgå den i detaljer, idet vi i første omgang ønsker at isolere 5x:

6*log(5x) = 12

(der divideres med 6 på begge sider)
log(5x) = 2

(10^x anvendes på begge sider)
10^log(5x) = 10^2

(10^x og log(x) er hinandens omvendte)
5x = 10^2

(10^2 er det samme som 10*10=100)
5x = 100

(der divideres med 5 på begge sider)
x = 20

Svar #7
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Nu er jeg med.
Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.