Matematik
Stikastisk variabel
21. januar 2006 af
rizza (Slettet)
En stokastisk variabel er givet ved Y=2X+5
Bestem middelværdi og spredning for Y?
Her er jeg lidt lost, for jeg har lige lært at regne det ud vha. tabeller, men her er ingen tabel. For mig ligner det en alm. ligning.
Bestem middelværdi og spredning for Y?
Her er jeg lidt lost, for jeg har lige lært at regne det ud vha. tabeller, men her er ingen tabel. For mig ligner det en alm. ligning.
Svar #1
21. januar 2006 af allan_sim
#0.
Du må have fået oplyst middelværdi og spredning for X?
Idet vi med E betegner middelværdi og O spredning, kan du benytte dig af følgende regler:
E(aX+b) = a*E(X)+b
O(aX+b) = |a|*O(X)
Du må have fået oplyst middelværdi og spredning for X?
Idet vi med E betegner middelværdi og O spredning, kan du benytte dig af følgende regler:
E(aX+b) = a*E(X)+b
O(aX+b) = |a|*O(X)
Svar #2
21. januar 2006 af rizza (Slettet)
Mange tak for hjælpen. Jeg er aldrig blevet introduceret for de to formler før, men nu kan jeg da finde ud af det!
Skriv et svar til: Stikastisk variabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
