Matematik

graf for funktion f skærer x aksen?...

18. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Bestem t, således at grafen for funktionen f med forskriften

f(x) = 1/2x^3 - 2 1/2x^2 + x + t

skærer x-aksen i ( -1 , 0 )

bestem samtilige nulpunkter for f ..

w00t?.. jeg forstår den bare ikke! kom med lidt help plz :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2002 af Sam

Bestem t:

Sæt f(-1) = 0 og isoler t

Når du har fundet t bestemmer du nulpunkterne ved at sætte

f(x) = 0

Svar #2
18. september 2002 af SP anonym (Slettet)

hvordan isolere jeg t?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2002 af Jean

træk alt det som ikke hører til t over på den anden side af lighedstegnet...


Svar #4
18. september 2002 af SP anonym (Slettet)

hvad hører til t ? (jeg er fyldt med dumme spørgsmål idag...)

Svar #5
19. september 2002 af SP anonym (Slettet)

f(x) = 1/2x^3 - 2 1/2x^2 + x + t

At en funktion går gennem punktet (-1, 0), betyder at hvis du sætter -1 ind på x’s plads, giver funktionsværdien 0.

Altså, når du sætter (-1) ind på x’s plads, er f(x) 0

0=0,5*(-1)^3–2,5*(-1)^2+(-1)+t

0=0,5*(-1)–2,5*1+(-1)+t

0=-0,5-2,5-1+t

0=-4+t

4 = t

t = 4

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

<u>test</u>

Skriv et svar til: graf for funktion f skærer x aksen?...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.