Matematik

Mellemregninger i divider-stykker.

23. januar 2006 af Squib (Slettet)
Hej, jeg har et lille problem. Kan ikke finde ud af de mellemregninger man skal have i en divider stykke, nogen som kan vise mig hvordan man stiller dem op?

Sidder midt i en matematik afl. som skal afleveres den 31. ... ikke så fedt :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

Gider du at give et eksempel på et divider stykke.. så kan jeg vise dig det.

Svar #2
23. januar 2006 af Squib (Slettet)

274,4 divideret med 49

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

og det skal du lave i hånden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

du skal ikke lave nogle mellemregninger
du skriver blot:

274,4 / 49 = 5,6

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Bemærk først, at

5*49 = 245
6*49 = 294 > 274,4

Altså må svaret være et sted mellem 5 og 6. For at finde resten, ser vi at

(274,4 - 245)/49
= 29,4/49
= (294/10)/49
= (294/49)/10
= 6/10
= 0,6

Altså gælder der, at

274,4/49 = 5,6

Jeg undskylder på forhånd, såfremt denne metode er alt for uortodoks.

Glem kommentaren i #4; det får du jo _intet_ ud af.

Svar #6
23. januar 2006 af Squib (Slettet)

Jeg takker.

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

Undskyld jeg har vildledt dig 0#

ville dog aldrig selv skrive alle de mellemregninger end i en blækregning ved mindre opgaven bestod i at skrive mellemregninger til en devision end

og så ville jeg nok også bruge en anden, og lidt mere folkeskole-venlig, metode da 29,4 / 49 kræver lige så meget lommeregner som 274,4 / 49 gør...

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Hele pointen er, at jeg har beregnet

6*49 = 294

og derfor følger der direkte, at

294/49 = 6

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

jeg holder bare mund : )

Skriv et svar til: Mellemregninger i divider-stykker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.