Matematik
Hjælp til forståelser af opgaver
23. januar 2006 af
LosingElmo (Slettet)
Hej! Nogle der kan hjælpe har aldrig været god til opgaver hvor der er tekst.
Opg 1: En lang plade, der er 24 cm bred, skal bukkes, så der fremkommer en tagrende med rektangulært tværsnit.
Jeg skal så angive tagrendens tværsnitsareal som funktionen af højden x, og bestemme den værdi af x, der giver størst tværsnitsareal.
Jeg forstår godt spørgsmålet tror jeg nok, men ikke hvordan man skal regne den ud. Forventer ikke at i gør det. Men er der nogen der kan fortælle mig hvad man skal gøre? Samme problem med opg 2.
Tværsnittet på figuren kan opdeles i et rektangel og en havlcirkel med radius x. Tværsnittets omkreds 10.
Bestem længden af rektanglets sider når tværsnittets areal er mindst muligt.
Forstår simpelthen ikke hvordan man skal løse opgaverne. Nogle der kan hjælpe????
Opg 1: En lang plade, der er 24 cm bred, skal bukkes, så der fremkommer en tagrende med rektangulært tværsnit.
Jeg skal så angive tagrendens tværsnitsareal som funktionen af højden x, og bestemme den værdi af x, der giver størst tværsnitsareal.
Jeg forstår godt spørgsmålet tror jeg nok, men ikke hvordan man skal regne den ud. Forventer ikke at i gør det. Men er der nogen der kan fortælle mig hvad man skal gøre? Samme problem med opg 2.
Tværsnittet på figuren kan opdeles i et rektangel og en havlcirkel med radius x. Tværsnittets omkreds 10.
Bestem længden af rektanglets sider når tværsnittets areal er mindst muligt.
Forstår simpelthen ikke hvordan man skal løse opgaverne. Nogle der kan hjælpe????
Svar #1
23. januar 2006 af allan_sim
#0.
Til den første: Tværsnitsarealet er produktet af rektanglets højde og bredde. Da højden er x, og da du har 24 til rådighed i alt, må bredden være 24-2x (ved en højde på x i hver side). Arealet som funktion af x er da givet ved A(x)=x*(24-2x)=24x-2x^2
Find maksimum for denne.
Prøv selv med den anden.
Til den første: Tværsnitsarealet er produktet af rektanglets højde og bredde. Da højden er x, og da du har 24 til rådighed i alt, må bredden være 24-2x (ved en højde på x i hver side). Arealet som funktion af x er da givet ved A(x)=x*(24-2x)=24x-2x^2
Find maksimum for denne.
Prøv selv med den anden.
Skriv et svar til: Hjælp til forståelser af opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
