Fysik
Protoner
23. januar 2006 af
neilpryde (Slettet)
Er igang med en opgave, hvor jeg skal:
bestemme antallet af protoner der skal dannes for at opnå en dosis på mindst 100 Gy.
Der er lidt opgave tekst med:
Man kan regne med at protonens kinetiske energi er 90% af den samlede energi, som er til rådighed efter kernereaktionen. Protonernes rækkevidde er ca. 2,0 mm. i vævet. Vævets densitet er 1,05 g/cm^3
Jeg har beregnet den samlede energi til at være 18,353 MeV, men udover det er jeg lidt blank.
Nogle kloge hoveder der har lyst til at hjælpe?
Simon
bestemme antallet af protoner der skal dannes for at opnå en dosis på mindst 100 Gy.
Der er lidt opgave tekst med:
Man kan regne med at protonens kinetiske energi er 90% af den samlede energi, som er til rådighed efter kernereaktionen. Protonernes rækkevidde er ca. 2,0 mm. i vævet. Vævets densitet er 1,05 g/cm^3
Jeg har beregnet den samlede energi til at være 18,353 MeV, men udover det er jeg lidt blank.
Nogle kloge hoveder der har lyst til at hjælpe?
Simon
Svar #2
24. januar 2006 af Mani4 (Slettet)
ahha,
r = 2,0mm = 0,2cm
du skal bruge volumen(V) af massen(m) * densiteten/massefylden(p) får at få massen
V = 4/3 * pi * r^3 <=>
V = 4/3 * pi * o,2^3 = [cm^3]
m = V * p <=>
m = [cm^3] * 1,05g/cm^3 = [g]
m = [g]/1000 = [kg]
d = E / M
du kender d(100Gy) og du kender også m. derfor isollere du energien(E) og finder ud af hvor mange protoner der skal til får at få 100Gy
God fornøjelse
Mania
r = 2,0mm = 0,2cm
du skal bruge volumen(V) af massen(m) * densiteten/massefylden(p) får at få massen
V = 4/3 * pi * r^3 <=>
V = 4/3 * pi * o,2^3 = [cm^3]
m = V * p <=>
m = [cm^3] * 1,05g/cm^3 = [g]
m = [g]/1000 = [kg]
d = E / M
du kender d(100Gy) og du kender også m. derfor isollere du energien(E) og finder ud af hvor mange protoner der skal til får at få 100Gy
God fornøjelse
Mania
Skriv et svar til: Protoner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
