Matematik
Et andengragspolynomium
24. januar 2006 af
Ludobrik (Slettet)
Et andengradspolynomium f har forskriften
f(x) = ax^2+bx-5, og det oplyses, at f(1) = 0 og f'(1)= 6
Bestem tallene a og b?
nogle der kan hjælpe mig igang?
f(x) = ax^2+bx-5, og det oplyses, at f(1) = 0 og f'(1)= 6
Bestem tallene a og b?
nogle der kan hjælpe mig igang?
Svar #1
24. januar 2006 af sigmund (Slettet)
Differentier f(x), og du får f'(x)=2ax+b.
Udnyt at f(1)=0 og at f'(1)=6, og du får de to ligninger
a+b-5=0 og 2a+b=6,
der løses mht. a og b.
Udnyt at f(1)=0 og at f'(1)=6, og du får de to ligninger
a+b-5=0 og 2a+b=6,
der løses mht. a og b.
Svar #5
24. januar 2006 af sigmund (Slettet)
Ligningerne a+b=5 og 2a+b=6 benyttes til at bestemme a og b. Har du lært om løsning af to ligninger med to ubekendte? Det har du nok. Kig i din lærebog.
Skriv et svar til: Et andengragspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
