Matematik

differentialkvotienten af KVAD((-x^2)+2x+8)+1 ??

24. januar 2006 af kamillamni (Slettet)
Hej..
Det er vist gået alt for lang tid siden jeg sidst har lavet noget med differental regning, håber meget du kan hjælpe...

Hvad er differentialkvotienten af:
KVAD((-x^2)+2x+8)+1

??

På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvad i himlens navn er KVAD?

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2006 af eightx2 (Slettet)

#1.
Sikkert kvadratrod.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2006 af eightx2 (Slettet)

Du kan differentiere ved at kigge på de 3 led hver for sig.

2x = 2
8 = 0
Du kan omskrive kvadratroden af -x^2 til (-x^2)^(1/2) og differentiere den.

Et-tallet til sidst er også bare 0.

Svar #4
24. januar 2006 af kamillamni (Slettet)

ja KVAD er ment som kvadratrod..

men det er jo ikke bare -x^2 der er under kvadratroden, det er hele stykket, kun +1 der ikke er...

Svar #5
24. januar 2006 af kamillamni (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Der er tale om udtrykket

(-x^2 + 2x + 8)^(1/2) + 1

Der gælder så, at

d[(-x^2 + 2x + 8)^(1/2) + 1]/dx
= 1/(2(-x^2 + 2x + 8)^(1/2))*d[-x^2 + 2x + 8]/dx
= 1/2/(-x^2 + 2x + 8)^(1/2)*(-2x + 2)
= (1 - x)/(-x^2 + 2x + 8)^(1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2006 af eightx2 (Slettet)

#4.
Sorry, min fejl.

Svar #8
24. januar 2006 af kamillamni (Slettet)

Mange tak Dominik Hasek... er dog ikke helt sikker på jeg forstår... hvad er dx f.eks?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Det er et differentialelement. Der gælder, at

d[f(x)]/dx = f'(x)

Skriv et svar til: differentialkvotienten af KVAD((-x^2)+2x+8)+1 ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.