Matematik

3.017 i eksamensopgaver B-nivau

24. januar 2006 af SirBille (Slettet)
Hej.

Jeg skal lave opgave 3.017 i eksamensopgaver B-nivau.

"I en trekant ABC er vinkel C = 45°, h_a = 35 og m_a = 37. Fodpunkterne for højden h_a og medianen m_a kaldes henholdsvis H og M, og det oplyses, at trekanten AMC er spids.

Beregn de ukendte sider og vinkler i trekanten ABC".

Jeg får så at trekanten skal se sådan her ud:

http://www.downloading.dk/3017ek.bmp

er det rigtigt så langt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Ja, det ser ud til at være korrekt.

Svar #2
24. januar 2006 af SirBille (Slettet)

Jeg får nu følgende resultater, er der nogle der ved om de er rigtige..?

vinkel A = 104,3
vinkel B = 30,7
vinkel C = 45

a = 47
b = 49,5
c = 68,6

Mange tak.. :-)

Svar #3
25. januar 2006 af SirBille (Slettet)

Hallo :-(

Jeg er gået lidt død.. Passer disse resultater, og kan man ikke slå medianen ned på modsatte side af højden, og vil vi så ikke få andre resultater.`?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2006 af Peter_wolla (Slettet)

Hej.

Jeg sidder selv og er i gang med at regne denne opgave. Jeg har lige som dig fået en side til 49,5 men er ikke enig med dig i siden a.
Jeg tror du har glemt at gange længden med 2 - du har muligvis kun fundet længden CM (eller hvad du nu kalder den).

Jeg kan skrive mine resultater når jeg er færdig :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2006 af Peter_wolla (Slettet)

Så er jeg færdig. Pånær liniestykket a er jeg 100% enig med dig :)

Så jeg ville sige, at dine opgaver er rigtige ;)

Svar #6
29. januar 2006 af SirBille (Slettet)

hehe.. Lyder godt, for den er afleveret :-)

Skriv et svar til: 3.017 i eksamensopgaver B-nivau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.