Fysik

Henfaldsskema

24. januar 2006 af mekke (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med nogle opgaver..?

45. Guldisotopen 198 79 Au er betaradioaktiv. Opskriv henfaldsskemaet.

46. Plutoniumisotopen 239 94 Pu er alfaradioaktiv. Opskriv henfaldsskemaet. Alfapartiklens energi er 5,15 MeV. Beregn dens hastighed.

47. En Co-kanon indeholder 43 g Co-60. Hvor mange Co-atomer er der i kanonen?

Håber der er nogen der gider hjælpe mig med disse opgaver, for har ikke nogen anelse om hvordan de skal løses..

Pft.

Svar #1
24. januar 2006 af mekke (Slettet)

Har det noget med denne formel at gøre:

N(t) = N * e^(-k*t)

Forstår ikke helt hvad N, k og t står for..

N er vel antallet af kerner og t er tiden..?

Kan bare ikke få det til at hænge sammen.

Mekke

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

45)
forstil dig et X med et A oppe i venstre hjørne af det og et Z nede i venstre hjørne

X = dit kemiske grundstof(AU)
A = nukleontallet
Z = Protontallet

når der sker betahenfald

når der sker betahenfald går det (A)(Z)AU --> ? + (0)(-1)e

? + (0)(-1)e = dit (A)(Z)AU

46)
ved alfahenfald + man med (4)(2)He (husk lige som ved betahenfald skal dit ? + (4)(2)He = (A)(Z)PU

find først ud af det.. så kan jeg hjælpe dig med resten sennere

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

45)
A = 198
Z = 79

46)
A = 239
Z = 94

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

45)

Betahenfald:

(198)(79)AU --> (198)(80)? + (0)(-1)e

? = finder ved at se efter hvilket hvilket grundstof der har:

Nukleontallet = 198
Protontallet = 80


Svar #5
26. januar 2006 af mekke (Slettet)

Har fået lavet de to første opgaver.. men kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre med den sidste..

Tak for hjælpen med de andre;)

Svar #6
27. januar 2006 af mekke (Slettet)

Har stadig ikke rigtig forstået, hvordan den sidste opgave skal løses..

Nogen der kan hjælpe mig med den..?


På forhånd tak..

Skriv et svar til: Henfaldsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.