Matematik

Bestem konstanten a.

25. januar 2006 af Nick_L (Slettet)
dy/dx = a*e^(-0,68024)

Opgaven lyder på at bestemme konstanten a, når det oplyses, at y = -191,11*e^(-0,68024)+191,11 er en løsning til differantialligningen. Hvordan i alverden gøres dette?

mvh.

Nick

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2006 af fixer (Slettet)

Differentier den oplyste funktion y, indsæt i y' (=dy/dx) i differentialligningen, og afstem a således at ligningen er tilfredsstillet.

Svar #2
25. januar 2006 af Nick_L (Slettet)

Kan det virkelig passe det er så simpelt? At man nærmest skal gætte sig frem?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Ja, det er så simpelt. Og nej, du skal ikke gætte -- du skal gøre som foreslået i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Rettelse:

#3: --> #2:

Svar #5
25. januar 2006 af Nick_L (Slettet)

Når okay på den måde :D Skulle lige læse det #1 skrev igen. Prøver jeg da lige her engang så.

Skriv et svar til: Bestem konstanten a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.