Matematik
Hjælp til mat-eksamenssæt
25. januar 2006 af
Ole_chr (Slettet)
Hej alle!
Opgaverne er at finde her:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-5U.pdf
Jeg skal ha' lavet a,c,d og e.
a) får jeg til 1
de andre jeg er MEGET i tvivl om!!
Håber I vil hjælpe en slagen mand!
//Ole
Opgaverne er at finde her:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-5U.pdf
Jeg skal ha' lavet a,c,d og e.
a) får jeg til 1
de andre jeg er MEGET i tvivl om!!
Håber I vil hjælpe en slagen mand!
//Ole
Svar #3
25. januar 2006 af FredeW (Slettet)
c) Hvis banekurven skal skære y-aksen må ligningen for x sættes lig nul og selvfølgelig omvendt til den anden.
Differentier i den næste
d) Hvad gælder der, hvis to vektorer skal være parallelle?
(og hvis jeg husker rigtigt)
e) M=S(f(x))dx-S(g(x))dx. Grænserne er 0 og skæringspunktet mellem f og g.
Differentier i den næste
d) Hvad gælder der, hvis to vektorer skal være parallelle?
(og hvis jeg husker rigtigt)
e) M=S(f(x))dx-S(g(x))dx. Grænserne er 0 og skæringspunktet mellem f og g.
Svar #4
25. januar 2006 af fixer (Slettet)
ad a)
Det korrekte svar er 2. En stamfunktion til
f(x) = x^(3/2)
er
F(x) = (2/5)x^(5/2)
ad c)
Banekurven skærer førsteaksen præcist når y-koordinaten for punktet P(x,y) er nul.
Hastighedsvektoren findes ved differentiation af stedvektoren. Stedvekoren er netop OP, O origo, så den er oplyst direkte.
ad d)
To vektorer, a og b, er parallelle netop når skalarproduktet mellem a og tværvektoren til b er nul (eller helt ækvivalent: skalarproduktet mellem b og tværvektoren til a er nul). Dette giver en ligning til bestemmelse af t.
ad e)
Find førstekoordinaterne til de to punkter, hvor graferne for f og g skærer hinanden. Kald dem x0 og x1. Punktmængden M er da
M = {(x,y) E R²| x0=
og dens areal derfor lig værdien af integralet
x1
S[f(x)-g(x)]dx
x0
Det korrekte svar er 2. En stamfunktion til
f(x) = x^(3/2)
er
F(x) = (2/5)x^(5/2)
ad c)
Banekurven skærer førsteaksen præcist når y-koordinaten for punktet P(x,y) er nul.
Hastighedsvektoren findes ved differentiation af stedvektoren. Stedvekoren er netop OP, O origo, så den er oplyst direkte.
ad d)
To vektorer, a og b, er parallelle netop når skalarproduktet mellem a og tværvektoren til b er nul (eller helt ækvivalent: skalarproduktet mellem b og tværvektoren til a er nul). Dette giver en ligning til bestemmelse af t.
ad e)
Find førstekoordinaterne til de to punkter, hvor graferne for f og g skærer hinanden. Kald dem x0 og x1. Punktmængden M er da
M = {(x,y) E R²| x0=
og dens areal derfor lig værdien af integralet
x1
S[f(x)-g(x)]dx
x0
Skriv et svar til: Hjælp til mat-eksamenssæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
