Fysik

absolut- og relativafvigelse

26. januar 2006 af sunlolly (Slettet)
Hvordan er det jeg regner relativ- og absolutafvigelse ud, og hvad er forskellen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

Den relative afvigelse: Det man går ud fra at mennesket kan tage fejl.

f.eks. kan et menneske sagtens komme til at se to mm. forkert hvis han/hun skal måle en længde.

Dden absolutte afvigelse: den afvigelse du får fra den teoretiskke korekte værdi.

så kan du jo se om den relative afvigelse kan forklare den absolutte. Hvis ikke, har du ikke været omhyggelig nok med dit forsøg

du finder en afvigelse ved at sige:

pct. afv. = ((n_målt – n_teori) / n_teori ) * 100%


Svar #2
26. januar 2006 af sunlolly (Slettet)

ok, tak, men det jeg ikke forstår det er når jeg har en målt værdi og en teoretisk værdi, og så skal finde den absolutte og den relative afvigelse, hvad er forskellen på, hvordan jeg regner det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2006 af fixer (Slettet)

#2
Lader til at #1 har forvekslet fejlkilder og usikkerheder med absolutte og relative afvigelser.

Lad os sige der skal bestemmes en størrelse, hvis teoretiske værdi er S_teori. Den er ved eksperimenter bestemt til S_eksperiment.

Den absolutte afvigelse er da:

d_abs = |S_teori - S_eksperiment|

medens den relative afvigelse er den aboslutte afvigelse relativt til den teoretiske værdi, altså

d_rel = d_abs/S_teori

Typiske angives d_rel i procent.

Svar #4
26. januar 2006 af sunlolly (Slettet)

tak tak:) så kan jeg gøre min rapport færdi...

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2006 af piper (Slettet)

Ja der er nogle gode svar, men kort sagt er den absolutte afvigelse differensen mellem evt. forsøgsværdien og en opslagsværdi, mens den relative ville være den procentmæssige afvigelse i forhold til opslagsværdien (da denne må antages for at være mest korrekt). Formlerne kan du jo læse ovenfor.

Skriv et svar til: absolut- og relativafvigelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.