Fysik

energiomsætning

04. december 2003 af Vega107 (Slettet)
Jeg har en opgave der hedder :


Hvor stor bliver cylinderens kinetiske energi, hvis den falder 20m, og hvor stor en fart opnår den? (Det ses bort fra luftmodstanden)


Det er en rapport som skal skrives ud fra nogle forsøg vi har lavet.. Vores forsøg gik på at man skulle smide et cylinder ned og måle hastigheden.. men vi kunne højest måle op til 60 cm før det blev ALT for usikkert

Nogen der har nogle forslag til hvordan man regner det ud??

Jeg ville skyde på at man skulle bruge Ekin.. men aner det ikke!

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2003 af Matgeni (Slettet)

Jeg antager, at det er lodret fald.
Du gør følgende.
Først udnytter du at tilvæksten af den mekaniske energi i cylinderen under faldet er 0. Dvs.
∆Ekin + ∆Epot = konstant.
Dvs. hvis cylinderen starter i højden h1 med hastigheden v1 og slutter i højden h2 med hastigheden v2 gælder at:
½*m*(v1)^2 + m * g * h1 = ½ * m*(v2)^2 + m*g*h2. Her udnytter du så, at du ved h1 = 20m, v1 = 0 h2 = 0 og v2 = v som du skal finde. Vi får så:
½*m*v^2=m*g*h. Hastigheden af loddet lige inden den rammer jorden er dermed givet ved:
v =KVrod(2*g*h)= KVrod(2*9,92m/s^2)*20m) = 19,82m/s. Dette er altså den fart den opnår nu kan du jo nemt finde Ekin ved at indsætte i formlen.
Ekin = ½*m*(19,82m/s)^2. Som du kan se skal du først beregne hastigheden af loddet, og derefter den kinetiske energi.


























Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2003 af Matgeni (Slettet)

Hey du skal ikke tage dig af ∆, der skulle stå: delta. Håber du kan bruge det.

Svar #3
05. december 2003 af Vega107 (Slettet)

Tusind tak for svaret... det var ihvertfald noget jeg kan bruge til mine udregninger...og jeg forstod det også så det er jo dejligt..Tak

Svar #4
08. december 2003 af Vega107 (Slettet)

Jeg sad lig og skulle til at bruge det vi var kommet frem til da jeg så at vi havde egnet Ekin ud.. men det var hastigheden vi skulle regne ud... dette er også gjort... så tak for det..

Skriv et svar til: energiomsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.