Matematik

Isolér

29. januar 2006 af kimjjj (Slettet)
Kan nogen hjælpe mig med at isolere d i : a^2 + bd = c^2 ?

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2006 af snejst (Slettet)

først trækker du a^2 fra på begge sider, så du får bd=c^2-a^2.
Derefter dividerer du med b, d=(c^2-a^2)/b

Svar #2
29. januar 2006 af kimjjj (Slettet)

Tak. Er det så det endelige resultat, eller kan (c^2/a^2)/b reduceres yderligere ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2006 af Singularity (Slettet)

#2

Nej, 'd=(c^2-a^2)/b' kan ikke reduceres yderligere.

'(c^2/a^2)/b', som du nævner i #2, kan heller ikke reduceres yderligere.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2006 af dnadan (Slettet)

det kan faktisk reduceres yderligere
Da a og c har samme potens kan pontensen sættes udenfor:
d=((c/a)^2)/b

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm min fejl... læste - som /... så glem det jeg skrev:)

Skriv et svar til: Isolér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.