Matematik
MAT 3g
29. januar 2006 af
Georgia (Slettet)
Har lige et spørgsmål til en opgave:
Når en bestemt patient får tilført glykose til blodet er koncentrationen af glykose i blodet (målt i mg or 100 ml) en funktion g af tiden t (målt i min). Det oplyses at g(0)=60 og at g er løsningen til differentialligningen:
dy/dt=20-0,22y
Bestem en forskrift for g
Når jeg skal finde g, skal jeg så finde stamfunktionen til: dy/dt=20-0,22y
Altså: 20y-0,11y^2 ?????
Synes bare ikke hel, at det kan passe?? Er der en der kan forklare mig hvad jeg skal gøre.......
Når en bestemt patient får tilført glykose til blodet er koncentrationen af glykose i blodet (målt i mg or 100 ml) en funktion g af tiden t (målt i min). Det oplyses at g(0)=60 og at g er løsningen til differentialligningen:
dy/dt=20-0,22y
Bestem en forskrift for g
Når jeg skal finde g, skal jeg så finde stamfunktionen til: dy/dt=20-0,22y
Altså: 20y-0,11y^2 ?????
Synes bare ikke hel, at det kan passe?? Er der en der kan forklare mig hvad jeg skal gøre.......
Svar #1
29. januar 2006 af 2835 (Slettet)
den diff ligning du har skrevet op har formen: dy/dt = b-ay denne har løsningen:
y = (b/a)+c*e^(-at)
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
y = (b/a)+c*e^(-at)
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #3
29. januar 2006 af Georgia (Slettet)
ikke hel nårrhh ja alligevel ;) (har nemlig ikke min 2g bog)
Jeg skal vel kende c for at kunne skrive forskriften op:
-(20/0,22)+c*e^(-0,22t)
Hvordan gør jeg det??
Jeg skal vel kende c for at kunne skrive forskriften op:
-(20/0,22)+c*e^(-0,22t)
Hvordan gør jeg det??
Svar #6
29. januar 2006 af 2835 (Slettet)
bare til en anden gang:
formelsamlingen giver et godt overblik, istedet for at rode i teoribøgerne.
::2835::
formelsamlingen giver et godt overblik, istedet for at rode i teoribøgerne.
::2835::
Skriv et svar til: MAT 3g
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
