Matematik
2.016 A-nivea
31. januar 2006 af
gæsten (Slettet)
Hej.
Er der nogen der kan hjælpe mig med opg. 2.016 fra "eksamensopgaver fra 1999"?
se dette link: https://www.studieportalen.dk/opg/pdf/o4542.pdf
Det eneste ved gennemgangen jeg ikke forstår er hvorfor der i det sidste spørgsmål: hvor man skal bestemme t af projektionen OP på v.... osv... hvordan forudsætningen er lavet. Lidt invinklet.
Er der nogen der kan hjælpe mig med opg. 2.016 fra "eksamensopgaver fra 1999"?
se dette link: https://www.studieportalen.dk/opg/pdf/o4542.pdf
Det eneste ved gennemgangen jeg ikke forstår er hvorfor der i det sidste spørgsmål: hvor man skal bestemme t af projektionen OP på v.... osv... hvordan forudsætningen er lavet. Lidt invinklet.
Svar #1
31. januar 2006 af sigmund (Slettet)
Projektionen af OP på v skal være 2v.
Projektionen af OP på v er givet ved
OP_v = [(OP*v)/|v|^2]v. (* betegner prikprodukt og |v| er længden af v).
Af dette ses at (OP*v)/|v|^2 skal være 2.
Således er opgaven at løse ligningen
(OP*v)/|v|^2 = 2.
Projektionen af OP på v er givet ved
OP_v = [(OP*v)/|v|^2]v. (* betegner prikprodukt og |v| er længden af v).
Af dette ses at (OP*v)/|v|^2 skal være 2.
Således er opgaven at løse ligningen
(OP*v)/|v|^2 = 2.
Skriv et svar til: 2.016 A-nivea
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
