Fysik
Fjeder
31. januar 2006 af
sontas (Slettet)
Hvis har en fjeder hængende, som kun er påvirket af tyngdekraften vil
Ft = Fjeder dvs mg = kx
Her siger man, at fjederen er i ligevægtstilling, men det giver ingen mening for mig jf følgende definition :
x er afstanden til ligestilling! dvs
mg = 0*k = 0 hvilket jo ikke er sandt.
Ft = Fjeder dvs mg = kx
Her siger man, at fjederen er i ligevægtstilling, men det giver ingen mening for mig jf følgende definition :
x er afstanden til ligestilling! dvs
mg = 0*k = 0 hvilket jo ikke er sandt.
Svar #2
01. februar 2006 af fixer (Slettet)
Husk at Hook's lov lyder
F_f = -k(x-x0) (*)
hvor F_f er den fjerderkraft, en fjeder med fjederkonstant k yder dersom den forskydes stykket x fra ligevægtspositionen x0. Ligevægtspositionen defineres som den position, hvori nettokraften på fjederen er nul.
Som det fremgår af (*) er det kun forskydningen fra ligevægtpositionen, der har betydning. Man kan derfor altid vælge nulpunktet for positionen til at være ligevægtsstillingen, altså x0=0. Hook's lov (*) antager da formen
F_f = -kx
F_f = -k(x-x0) (*)
hvor F_f er den fjerderkraft, en fjeder med fjederkonstant k yder dersom den forskydes stykket x fra ligevægtspositionen x0. Ligevægtspositionen defineres som den position, hvori nettokraften på fjederen er nul.
Som det fremgår af (*) er det kun forskydningen fra ligevægtpositionen, der har betydning. Man kan derfor altid vælge nulpunktet for positionen til at være ligevægtsstillingen, altså x0=0. Hook's lov (*) antager da formen
F_f = -kx
Skriv et svar til: Fjeder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
