Matematik

<=> eller =

31. januar 2006 af hiat (Slettet)
Skal der <=> eller =?
Opgaverne skal ikke beregnes!

1) x=5+7

2) x=(b-4)(b+3)

Jeg tror, at der skal <=> ved den første og = ved den sidste.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2006 af dnadan (Slettet)

hvis man løser en ligning bruges <=>, hvis man reducerer et udtryk bruges =... så ved 1) bruges <=>, og jeg går udfra den sidste bare skal reduceres, så der skal = bruges...

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2006 af Windcape (Slettet)

Det afhænger MEGET af din lærer, specielt på gym.

Der er ingen officiel standard, men tommelfinger reglen, er aldig at bruge <=> .

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2006 af dnadan (Slettet)

så må jeg vist lige ha en lille snak med min lære vedrørende dette:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Eftersom x er isoleret i den første ligning, skal der bruges lighedstegn begge steder.

#2:
Det er _ikke_ korrekt! Der er i allerhøjeste grad en ``officiel standard''.

Svar #5
31. januar 2006 af hiat (Slettet)

Jeg vidste min lærer var forkert på den!

Tak for det.

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2006 af lany (Slettet)

#5: Detkommer an på hvad din lærer siger... det har du ikke skrevet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2006 af Windcape (Slettet)

#4

Sikkert... men hvis du får 03 for at bruge den, så findes den ikke !

Matematiksk korrekthed op til universitets niveau, afhænger af læren, og der er ingen grund til at forsøge at påstå man er mere korrekt end ham, det giver bare dårligere karakter.

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Du skal da ikke bilde mig ind, at det kun er på videregående uddannelser, at man skelner skarpt mellem lighedstegn og implikationer. Og desuden får man da heller ikke dårligere karakterer ved at modsige ens lærer (som i øvrigt med _meget_ stor sandsynlighed vil være enig med en, hvis man har ret), såfremt man blot kan argumentere for ens synspunkter.

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2006 af lany (Slettet)

#7: Hvis du bruger symbolerne rigtigt, får du ikke 03! Det kan jeg ikke tro på. Desuden er brugen af f.eks. biimplikationer er ikke bare universitetsstof - det er også gymnasiestof, idet man også skal lære korrekt matematisk notation.

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2006 af Windcape (Slettet)

"- det er også gymnasiestof, idet man også skal lære korrekt matematisk notation."

Det synes de ikke på min skole.. og nu sidder jeg på A-niveau og får trukken karakteren ned, fordi den nuværende lærer ikke er enig med ham fra B niveau, om hvordan matematik skal skrives korrekt..

03 er en overdrivelse, men at få 7 istedet for 8 eller 9, fordi du brugte <=> forkert (efter lærens eget hovede) er meget normalt.

Skriv et svar til: <=> eller =

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.