Matematik

Projektion af vektorer

31. januar 2006 af tjavsmadsen (Slettet)
Hej.

Jeg skal lave en projektion af
vektor a (-1,3,-3) på vektor b (-1,4,3).

Facit skal give 4/kvadratrod 26

Jeg har regnet det igennem flere gange nu men får ikke det resultat.
Øverst får jeg 4*(-1,4,3) og under brøkstregen får jeg 26 og ikke kvadratrod 26.

Nogen der vil hjælpe. Nok bare en lille fejl et sted.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2006 af Mads123 (Slettet)

Får det samme som dig. Håber dog ikke at facit er 4/sqrt(26), da det jo er en vektor man skal få som facit.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2006 af Otzen (Slettet)

er du sikker på, det ikke er længden af projektionen af vektor a på vektor b, du skal finde? - jeg synes, jeg kan genkende opgaven.

Svar #3
01. februar 2006 af tjavsmadsen (Slettet)

Jo det er længden af projektionen af vektor a på vektor b. Min fejl at jeg ikke skrev det før

Svar #4
01. februar 2006 af tjavsmadsen (Slettet)

Men kan stadig ikke få den til at passe

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2006 af fixer (Slettet)

proj(a,b) = (2/13)(-1,4,3) således om du selv har fundet. Længden af denne vektor er netop 4/sqrt(26).

Svar #6
01. februar 2006 af tjavsmadsen (Slettet)

hvor har du 2/13 fra.?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2006 af fixer (Slettet)

Tjah, 4/26 = (2*2)/(2*13) = 2/13.

Skriv et svar til: Projektion af vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.