Engelsk
Engelsk B - Oversættelse
01. februar 2006 af
Fjolset (Slettet)
Oprindelig tekst:
Kort efter slaget ved Little Bighorn måtte Sitting Bull flygte over grænsen til Canada, eller til the Land of the Grandmother. Det viste dog snart, at ligesom The Great Father ikke var så glad for at have Sitting Bull i sit land, så var The Great Grandmother (=dronning Victoria) heller ikke glad for at have ham i sit. Han fik ikke nogen hjælp i de hårde vintre og måtte derfor i 1881 slutte fred med The Great Father og bosætte sig i et reservat i USA. Her levede han fredeligt, selv om han ikke skjulte sin mistro og sin harme mod de hvide. Mange indianere betragtede Sitting Bull som deres leder og et symbol på deres modstand. Han var også blevet så kendt blandt de hvide, at William F. Cody, også kaldet Buffalo Bill, tog ham med i sit Wild West Show ,der turnerede i USA og Canada med stor succes. I slutningen af 1880erne bredte den såkaldte Ghost Dance religion sig blandt indianerstammerne; en indiansk messias ville komme og give indianerne tilbage, hvad der havde været deres, før de hvide kom. De hvide ledere i reservaterne blev nervøse og gav Sitting Bull skylden for det, de betragtede som uroligheder. I december 1890 blev the Indian Police beordret til at arrestere Sitting Bull, og da nogle af Sitting Bulls tilhængere prøvede at hindre dette, blev Sitting Bull dræbt af en kugle gennem hovedet. Sitting Bulls stamme flygtede til andre lejre. Fjorten dage efter Sitting Bulls død blev størsteparten af stammen dræbt ved massakren ved Wounded Knee.
____________________________________________________________________
Oversat tekst:
Short after the battle at Little Bighorn Sitting Bull had to flee across the borderline to Canada, or the Land of the Grandmother. It appeared soon that like the The Great Father wasn’t so happy to have Sitting Bull in his country, so neither was The Great Grandmother (=queen Victoria) so happy to have him in hers, He didn’t receive any help in the hard winters and had to therefore in 1881 make peace with The Great Father and settle down in a reserve in USA. Here he lived peacefully, even though he didn’t hide his mistrust and indignation towards the white man. Many Indians considered Sitting Bull as their leader and a symbol of resistance. He also got so famous among the white people, that William F. Cody, also called Buffalo Bill, toke him with him in his Wild West Show, who toured in the USA and Canada with great success. In the end of the 1880 the so called Chost Dance religion spread out amongst the Indian tribes; an Indian messias would come and give the Indians back, that had been theirs before the white man came. The white rulers in the reserves became nervous and gave Sitting Bull the blame for, what they considered disturbances. In December 1890 the Indian Police was orderet to arrest Sitting Bull, and when some of Sitting Bull’s supporters tried to prevent this, Sitting Bull was killed by a bullet through the head. Sitting Bull’s tribe fled to other camps. Fourteen days after Sitting Bull’s death, the majority of the tribe was killed at the massacre at Wounded Knee.
Mange tak på forhånd. :)
Kort efter slaget ved Little Bighorn måtte Sitting Bull flygte over grænsen til Canada, eller til the Land of the Grandmother. Det viste dog snart, at ligesom The Great Father ikke var så glad for at have Sitting Bull i sit land, så var The Great Grandmother (=dronning Victoria) heller ikke glad for at have ham i sit. Han fik ikke nogen hjælp i de hårde vintre og måtte derfor i 1881 slutte fred med The Great Father og bosætte sig i et reservat i USA. Her levede han fredeligt, selv om han ikke skjulte sin mistro og sin harme mod de hvide. Mange indianere betragtede Sitting Bull som deres leder og et symbol på deres modstand. Han var også blevet så kendt blandt de hvide, at William F. Cody, også kaldet Buffalo Bill, tog ham med i sit Wild West Show ,der turnerede i USA og Canada med stor succes. I slutningen af 1880erne bredte den såkaldte Ghost Dance religion sig blandt indianerstammerne; en indiansk messias ville komme og give indianerne tilbage, hvad der havde været deres, før de hvide kom. De hvide ledere i reservaterne blev nervøse og gav Sitting Bull skylden for det, de betragtede som uroligheder. I december 1890 blev the Indian Police beordret til at arrestere Sitting Bull, og da nogle af Sitting Bulls tilhængere prøvede at hindre dette, blev Sitting Bull dræbt af en kugle gennem hovedet. Sitting Bulls stamme flygtede til andre lejre. Fjorten dage efter Sitting Bulls død blev størsteparten af stammen dræbt ved massakren ved Wounded Knee.
____________________________________________________________________
Oversat tekst:
Short after the battle at Little Bighorn Sitting Bull had to flee across the borderline to Canada, or the Land of the Grandmother. It appeared soon that like the The Great Father wasn’t so happy to have Sitting Bull in his country, so neither was The Great Grandmother (=queen Victoria) so happy to have him in hers, He didn’t receive any help in the hard winters and had to therefore in 1881 make peace with The Great Father and settle down in a reserve in USA. Here he lived peacefully, even though he didn’t hide his mistrust and indignation towards the white man. Many Indians considered Sitting Bull as their leader and a symbol of resistance. He also got so famous among the white people, that William F. Cody, also called Buffalo Bill, toke him with him in his Wild West Show, who toured in the USA and Canada with great success. In the end of the 1880 the so called Chost Dance religion spread out amongst the Indian tribes; an Indian messias would come and give the Indians back, that had been theirs before the white man came. The white rulers in the reserves became nervous and gave Sitting Bull the blame for, what they considered disturbances. In December 1890 the Indian Police was orderet to arrest Sitting Bull, and when some of Sitting Bull’s supporters tried to prevent this, Sitting Bull was killed by a bullet through the head. Sitting Bull’s tribe fled to other camps. Fourteen days after Sitting Bull’s death, the majority of the tribe was killed at the massacre at Wounded Knee.
Mange tak på forhånd. :)
Skriv et svar til: Engelsk B - Oversættelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
