Fysik
lydbølger og brydning
02. februar 2006 af
Guruen (Slettet)
Opgave 3 s 156 orbit2
Har problemer med denne opgave:
En lydbølge bevæger sig skråt op mod et luftlag med en højere temperatur. Temperaturen i underste luftlag er -16C og i øverst 5C.
Indfaldsvinklen til det varmere luftlag er 60grader..
Bestem brydningsvinklen for lydbølgen mellem de to luftlag.
Bestem temperaturen af det øverste luftlag før der kan ske en total refleksion af lydbølgen..
Har problemer med denne opgave:
En lydbølge bevæger sig skråt op mod et luftlag med en højere temperatur. Temperaturen i underste luftlag er -16C og i øverst 5C.
Indfaldsvinklen til det varmere luftlag er 60grader..
Bestem brydningsvinklen for lydbølgen mellem de to luftlag.
Bestem temperaturen af det øverste luftlag før der kan ske en total refleksion af lydbølgen..
Svar #2
02. februar 2006 af fixer (Slettet)
Hint: Snell's lov gælder for alle bølger - også lydbølger. Den lyder
sin(i)/v_i = sin(r)/v_r = sin(t)/v_t
hvor
i = vinklen den indfaldende bølger danner med en normal til grænsefladen
r = vinklen den reflekterede bølge danner med en normal til grænsefladen
t = vinklen den transmitterede bølge danner med en normal til grænsefladen
v_i = hastighed af indfaldende bølge
v_r = hastighed af reflekterede bølge
v_t = hastighed af transmitterede bølge
sin(i)/v_i = sin(r)/v_r = sin(t)/v_t
hvor
i = vinklen den indfaldende bølger danner med en normal til grænsefladen
r = vinklen den reflekterede bølge danner med en normal til grænsefladen
t = vinklen den transmitterede bølge danner med en normal til grænsefladen
v_i = hastighed af indfaldende bølge
v_r = hastighed af reflekterede bølge
v_t = hastighed af transmitterede bølge
Svar #3
02. februar 2006 af Guruen (Slettet)
hmm.. har jeg vist ikk lært..
havde tænbkt mig a bruge sin(i)/(v1/v2)=sin(b)..
Det kan man vel også?
havde tænbkt mig a bruge sin(i)/(v1/v2)=sin(b)..
Det kan man vel også?
Svar #5
24. februar 2006 af dodo (Slettet)
Hej! Jeg har fået den første del af opgaven til 64,25 grader.. kan det passe?
Den anden del af opgaven er jeg lidt i tvivl om hvordan man skal lave.. nogen der kan hjælpe der?
Den anden del af opgaven er jeg lidt i tvivl om hvordan man skal lave.. nogen der kan hjælpe der?
Skriv et svar til: lydbølger og brydning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
