Matematik
Ensvinklede trekanter.
02. februar 2006 af
danlex (Slettet)
Min opgave lyder følgende:
"Figuren viser to ensvinklede trekanter beregn |AB|".
Og sætningen for at finde AB når man har to ensvinklede trekanter lyder følgende:
"a / d = b / e = c / f".
Jeg har tallene på, b = 4, e = 3,2; f = 3,6.
Men nu har jeg følgende problem:
"a / d = 4 / 3,2 = c / 3,6".
Jeg ved godt at jeg skal dele den op og gange over kryds med begge. Men nu kommer selve problemet, skal jeg kalde a og d for x og c for y. Eller skal jeg kalde a for en bestemt variabel d for en bestemt variabel og til sidst c for en bestemt variabel eller hvordan ?
"Figuren viser to ensvinklede trekanter beregn |AB|".
Og sætningen for at finde AB når man har to ensvinklede trekanter lyder følgende:
"a / d = b / e = c / f".
Jeg har tallene på, b = 4, e = 3,2; f = 3,6.
Men nu har jeg følgende problem:
"a / d = 4 / 3,2 = c / 3,6".
Jeg ved godt at jeg skal dele den op og gange over kryds med begge. Men nu kommer selve problemet, skal jeg kalde a og d for x og c for y. Eller skal jeg kalde a for en bestemt variabel d for en bestemt variabel og til sidst c for en bestemt variabel eller hvordan ?
Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
